Hoofd Menu
TwitterFacebook
Menu

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Algemeen

Wat is een proefles/ intakeles?

Een proefles/ intakeles is een vrijblijvend rijles dat een duur heeft van 100 minuten. Nog geen rijervaring geen punt doormiddel van stap voor stap instructie maakt u op een veilige manier kennis met uw eerste stappen van rijlessen. Als u al reeds rijervaring heeft, dan zal deze les een duidelijke beeld schetsen van uw aanvangsniveau  zodat u samen met uw instructeur kunt kiezen voor een passend pakket uiteraard kunt u ook na de intake les kiezen voor losse lessen


Overig

Waarom zo goedkoop

Onze rijinstructeurs werken franchise( zelfstandig)  en niet in loondienst. Hierdoor hebben wij bij rijschool NL geen last van bijkomende hoge kosten en kunnen wij onze lestarieven voor een lage les prijs aanbieden

Wij hebben geen aparte pand en besparen hierdoor onnodig hoge huur / hypotheek kosten

Economische crisis?  Wij voelen met u mee bij rijschool NL vinden wij dat een ieder de kans moet hebben om zijn of haar rijbewijs te halen of je nou veel of weinig geld te besteden hebt vandaar onze motto Rijschool Nederland de rijschool van Nederland!

Praktijk

Heb ik een vaste instructeur?

Ja u heeft een vaste rij-instructeur ( met uitzonderingen daargelaten)

Heb ik een vaste lesauto?

Ja u heeft een vaste lesauto ( met uitzonderingen daargelaten)

Ik heb al rijervaring, hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Wij adviseren u altijd een intake les te doen hierbij kunnen wij een goed beeld schetsen voor wat betreft uw aanvangsniveau aan de hand hiervan kunnen wij u adviseren hoeveel lessen u ongeveer nodig heeft

Ik heb nog geen theoriecertificaat, mag ik al autorijlessen volgen?

Ja, u mag zonder een theoriecertificaat autorijlessen volgen

Ik heb nog nooit rijles gehad, hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Gemiddeld tussen de 38-48 rijlessen

Theorie

Hoe lang is mijn theoriecertificaat geldig?

Het certificaat is anderhalve jaar geldig

Mag ik voor mijn 18e jaar theorie-examen doen?

Ja, sinds 1 November 2011 mag u vanaf de 16e jaar theorie-examen doen voor personenauto. De theoriecertificaat heeft een geldigheidsduur van anderhalf jaar