Hoofd Menu
TwitterFacebook
Menu

Motor rijles

Motor rijlessen van 90 minuten € 100

 

Rijschool NL motor

AKTIE!! Proef les van 90 minuten € 95

Motor rijles van 90 minuten € 100

CBR examen AVB € 190

CBR examen AVD € 310

 

 

Motor rijles

Een motorrijbewijs, wie droomt er niet van? De ongekende vrijheid van twee wielen. Als je begint met lessen, ga je samen met een instructeur op pad. Geniet tijdens je rijles van het lekkere vrije gevoel wat motorrijden je geeft. Leer de vaardigheden van de bijzondere manoeuvres stap voor stap. Ben jij er klaar voor om samen met je vrienden te gaan toeren?  Wil je snel en voordelig het motorrijbewijs halen? Maak dan een keuze uit de onderstaande motorrijles pakketten en start voordelig met je rijlessen.

 

Lespakket motor

PAKKET A1

1,250
  • 15 rijlessen van 45 min. € 750,-
  • AVB praktijkexamen € 190,-
  • AVD praktijkexamen € 310,-

PAKKET A2

2,000
  • 30 rijlessen van 45 min. € 1.500,-
  • AVB praktijkexamen € 190,-
  • AVD praktijkexamen € 310,-

Betaling van losse lessen of gespreid betalen van een gekozen pakket is mogelijk.

 

 

Informatie Motor

Hoe zijn de regels voor het motorrijbewijs?

Voor de motor heb je drie verschillende rijbewijzen: voor de lichte motor (A1), de middelzware motor (A2) en de zware motor (A).

 

A1 rechtstreeks

Als je 18 bent, mag je het rijbewijs voor de lichte motor (A1) halen. Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op je zeventiende mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A1.

Met een A1-rijbewijs mag je rijden op:

Motor van de categorie A1
Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)

 

A2 rechtstreeks

Als je 20 bent, mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Vanaf je twintigste mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 20 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A2.
Als je het rijbewijs voor de middelzware categorie (A2) hebt, krijg je automatisch het rijbewijs A1.

Met een A2-rijbewijs mag je rijden op:

Motor van de categorie A1
Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)
Motor van de categorie A2

 

A rechtstreeks

Als je 21 bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen. Vanaf je 21e mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 21 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A.
Hierbij gaat het om nieuwe wetgeving. Met ingang van eind november 2017 kan een A-examen voor kandidaten van 21, 22 en 23 jaar worden gereserveerd.

Als je het rijbewijs voor de zware categorie (A) vóór je 24e rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen. Als je het rijbewijs voor de zware categorie hebt, krijg je automatisch het A1- en A2-rijbewijs.

Met een A-rijbewijs met code 80 mag je rijden op:

Motor van de categorie A1
Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW) Motor van de categorie A2 Driewielig motorrijtuig van de categorie A (>15kW)

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Vervalt code 80 voor je 24e, dan moet je wel bij de gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de code 80.

Met een A-rijbewijs zonder code 80 mag je rijden op:

Motor van de categorie A1
Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW) Motor van de categorie A2 Driewielig motorrijtuig van de categorie A (>15kW)
Motor van de categorie A

 

Geldigheidsduur theorie en AVB

Als je AVB-examen doet, moet je zijn geslaagd voor je motortheorie-examen of een geldig rijbewijs B hebben.
Als je AVD-examen doet, moet je zijn geslaagd voor je motortheorie-examen én voor het AVB-praktijkexamen van dezelfde categorie.

Het resultaat van je theorie-examen is 1,5 jaar geldig.
Het resultaat van je AVB-praktijkexamen is 1 jaar geldig.

 

Het getrapte systeem

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A1, mag je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.
Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2, mag je overstappen naar de zware motor (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.
Als je via het getrapte systeem je rijbewijs voor de zware categorie (A) behaalt, dan krijg je geen code 80 op je rijbewijs.